Cu siguranta toata lumea a auzit de mai multe ori ca rasul prelungeste viata. Iata-ma nedumerita cu intrebarea – de ce?

Se pare:

1.Cand razi organismul secreta endorfine, asa-numitul „hormon fericit”, care afecteaza puternic corpurile noastre – anesteziaza, normalizeaza functia organelor interne si stimuleaza sistemul imunitar. Deci, ne ajuta sa fim sanatosi.
2.Rasul in hohot activeaza 80 de muschi ale organismului:  antrenand astfel muschii abdominali, umerii, pieptul si diafragma, imbunatateste respiratia si circulatia sangvina si de aprovizionare a tesuturilor si organelor, si scade, de asemenea, colesterolul.
3.Rasetele intaresc inima. Hohotele de ras pot fi comparate cu exercitii fizice, un fel de masaj a organelor interne. In conformitate cu statisticile persoanele vesele sufera de boli de inima cu 40% mai putin. In plus, razand scade tensiunea arteriala. Rasul ajuta, de asemenea, la tuberculoza – expiratia activa curata plamanii. Prin consolidarea inimii si plamanilor – rasul prelungeste viata.
4.Rasul relaxeaza corpul. Este suficient pentru a va distrage atentia de la gandurile triste si amare si rade la o gluma, ca muschii se relaxeaza si corpul se relaxeaza. 5 minute de ras sanatos = 40 de minute de relaxare.
5.Rasul intinereste. Cand razi muschii faciali sunt tonifiati si alimentati cu flux de sange in plus. Si stim cu totii ca buna circulatie a sangelui – o metoda de a pastra pielea tanara si proaspata si un ten bun.
6.Rasul arde calorii. 10-15 minute de rss ars 50 de calorii.
7.Bunul simt al umorului, de obicei, creste stima de sine, permite trecerea peste esecurile sale mult mai usor. In consecinta, mai putin stres – o viata mai lunga.  🙂
8.Omul zambitor este mai deschis in relatiile cu oamenii, atrage mai multa atentie, si astfel are o sansa mai mare la succes.

Iata inca cateva detalii despre ras:

Exista o stiinaa rasului – gelotologiya (o sectiune a psihiatriei).
Chiar si un zambet fals are efecte benefice asupra sistemului nervos si creierului, ridicand starea de spirit.
„Cand radem incontrolabil, ambele emisfere ale creerului sunt deconectate, iar creierul este in ritm alfa, ritmul de relaxare, astfel ca rasul acesta este cel mai folositor” – spun terapeutii.
La varsta de sase ani un copil rade de 600 de ori pe zi, la varsta de 8-10 ani – de 150 de ori, iar adultii rad in medie de 6 ori pe zi.
Pentru un zambet sunt activati 17 muschi faciali pentru incruntare – 43.
A rade pot doar oamenii (desi unele animale pot zambi).
Femeile rad in medie de 2 ori mai mult decat barbatii.
Concluzia este evidenta – a rade este foarte util! Si pentru noi, mesteritele si mesterii, mai ales pentru faptul ca majoritatea muncii noastre este o munca sedentara, care nu are deloc un efect foarte bun asupra sanatatii. Si este necesar sa avem grija de noi insine, de a face miscare, de a se angaja intr-o activitate fizica … si bineinteles, a rade mai mult!

Din timp in timp, in diferite comunitati si pagini se publicat diverse poze haioase despre activitatea noastra: cusutul, mesteritul…. Am salvat unele imagini, care mi-au adus bucurie, bucuria, pe care vreau s-o impartasesc cu voi acaesta mini-colectie de zambete!

 Va multumim pentru atentie, voi toti sa aveti noroc, umor bun si o viata cat mai distractiva!